Συνεχίστηκαν τη νύχτα οι διαδηλώσεις στην Άγκυρα


Ιούνιος 20, 2013. Βίντεο.

Συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι διαδηλώσεις στην Άγκυρα και επενέβησαν οι δυνάμεις ασφαλείας για τη διάλυσή τους. Η αστυνομία χρησιμοποίησε πάλι δακρυγόνα και κανόνια νερού.


Η λεωφόρος Κένεντυ της τουρκικής πρωτεύουσας έγινε πεδίο μάχης με τους διαδηλωτές καθώς και η λεωφόρος Ατατούρκ, κοντά στην αμερικανική πρεσβεία.
Εδώ και δύο εβδομάδες στο πάρκο Kuğulu συγκεντρώνονται  εκατοντάδες διαδηλωτές.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε πρώτα τα κανόνια νερού και στη συνέχεια πέταξε βόμβες κρότου και δακρυγόνα. Μέσα σε λίγες ώρες οι ομάδες των διαδηλωτών διαλύθηκαν.

Στη Σμύρνη

Στη Σμύρνη, η Αστυνομία επενέβη τις πρωινές ώρες και διέλυσε διαδηλωτές που είχαν στήσει αντίσκηνα στην πλατεία Gündoğdu, κοντά την προκυμαία.
Συγκεκριμένα νωρίς το πρωί πήγαν αστυνομικοί με πολιτικά ρούχα και συνομίλησαν με τους διαδηλωτές προτρέποντάς τους να σηκώσουν τις σκηνές και να φύγουν, όπως αναφέρει το Ιταρ Τάς.

Οι αρχές συνέλαβαν όσους προέβαλαν αντίσταση. Σύμφωνα με  αναφορές συνελήφθησαν περίπου 60 άτομα. Η αστυνομία ξήλωσε όλες τις σκηνές από την πλατεία.

Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, αλλά όλες ήταν ειρηνικές με πορείες και συγκεντρώσεις, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το κυβερνών κόμμα έκανε μια τελική πρόταση για το πάρκο Gezi  της Κωνσταντινούπολης, εξαιτίας του οποίου εκδηλώθηκαν οι αναταραχές.
Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία για το μέλλον του. Όμως η ψηφοφορία θα διεξαχθεί μόνον εφόσον το δικαστήριο ελέγξει τη νομιμότητα της κατασκευής στην περιοχή του συγκροτήματος του πάρκου και των ιστορικών κτηρίων από τις αρχές. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα υπακούσει την ετυμηγορία.
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr