Τουρκία: Συνελήφθη βασικός ύποπτος για τις θανατηφόρες εκρήξεις στη Ρεϊχανλί


 Φωτό: Πυροσβεστικό όχημα προσπαθεί να σβήσει την πυρκαγιά που προκλήθηκε από τη διπλή βομβιστική έκρηξη στην πόλη Ρεϊχανλί της Τουρκίας, στις 11 Μαΐου 2013.

Ιούνιος 11, 2013.

Άγκυρα.

Ένας βασικός ύποπτος για τη διπλή βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο, στην οποία σκοτώθηκαν 52 πολίτες στην τουρκική πόλη Ρεϊχανλί- κοντά στα σύνορα με τη Συρία, συνελήφθη καθώς προσπαθούσε να διαφύγει από τη χώρα, ανέφεραν την Τρίτη τοπικοί αξιωματούχοι.


«Ένα άτομο το οποίο φέρεται ως ένας από τους βασικούς υπόπτους της διπλής βομβιστικής επίθεση στην πόλη Ρεϊχανλί του Χατάι, συνελήφθη το βράδυ της 10ης Ιουνίου, καθώς προσπαθούσε να διασχίσει τα τουρκο-συριακά σύνορα», αναφέρει το γραφείο του κυβερνήτη της νοτιοανατολικής επαρχίας.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο άτομο έκανε πολλά ταξίδια μεταξύ Συρίας και Τουρκίας κατά το πρόσφατο διάστημα.

Στην Τουρκία μέχρις στιγμής κρατούνται 12 άτομα, όλοι Τούρκοι υπήκοοι, ύποπτοι για την επίθεση της 11ης Μαΐου στην συνοριακή πόλη της Ρεϊχανλί, η οποία φιλοξενεί πολλούς πρόσφυγες από τη Συρία.

Η Άγκυρα είχε κατηγορήσει ότι οι τουρκικές εξτρεμιστικές ομάδες υποστηρίζονται από την κυβέρνηση της Συρίας για τη συμμετοχή στην αιματοχυσία της Ρεϊχανλί, αν και η Δαμασκός απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς, σημειώνει το δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr