Συνάντηση πρωθυπουργού Κοσσυφοπεδίου με Τζο Μπάιντεν


Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στις ΗΠΑ

Ιούνιος 11, 2013.

Ουάσιγκτον.

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, έγινε δεκτός στο Λευκό Οίκο από τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν.


Ο Θάτσι ευχαρίστησε τον πρώτο αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, εξ ονόματος της Κυβέρνησης και του λαού του Κοσσυφοπεδίου, για τη συνεχή υποστήριξη της κυβέρνησης Ομπάμα και του Μπάιντεν προσωπικά προς το Κοσσυφοπέδιο, ιδιαίτερα αυτές τις στιγμές για την εδραίωση του νέου κράτους του Κοσσυφοπεδίου.

Αναφερόμενος στη συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, στις 19 Απριλίου 2013, στις Βρυξέλλες, ο Θάτσι δήλωσε ότι η συμφωνία δεν αποτελεί το τέλος της διευθέτησης, αλλά την αρχή και ότι τώρα κλειδί αποτελεί η πλήρης εφαρμογή της υπογραφείσης συμφωνίας.

Στη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα , μελλοντικά, της Δύναμης Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου – KSF,  και ο Θάτσι επιβεβαίωσε το όραμα του Κοσσυφοπεδίου για την ένταξη του στο ΝΑΤΟ , γιατί όπως είπε η KSF είναι χτισμένες κάτω από την επίβλεψη των προτύπων του ΝΑΤΟ.

Ο Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε τη στάση και την κατεύθυνση που έδωσε ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός, τον οποίο όπως είπε εκτιμά για τις πολύ σημαντικές αποφάσεις τις οποίες έλαβε σε δύσκολους καιρούς και πάντα προς το όφελος του Κοσσυφοπεδίου και των πολιτών του. Η ιστορική συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες- τόνισε ο Μπάιντεν- ανοίγει το δρόμο για την εξασφάλιση του Κοσσυφοπεδίου στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο ήταν παρόντες ο υπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Enver Hoxha και η υπουργός Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης Vlora Çitaku.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr