Στρατηγός ΝΑΤΟ: Δεν σχεδιάζουμε- προς το παρόν- επέμβαση στη Συρία


Ιούνιος 7, 2013.

Ο Αμερικανός στρατηγός Philip Breedlove, διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, δήλωσε ότι προς το παρόν το ΝΑΤΟ, δεν σχεδιάζει να επέμβει στη Συρία, αλλά και πάλι, εξέφρασε την ανησυχία του για τη σύγκρουση που μαίνεται στη χώρα από το Μάρτιο του 2011.


«Προς το παρόν, το ΝΑΤΟ, δεν επιλέγει το σχεδιασμό οποιασδήποτε αποστολής και επέμβασης στη Συρία» είπε ο Breedlove ο οποίος επισκέφθηκε την Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Αμερικανός στρατηγός, επισκέφθηκε το Κοσσυφοπέδιο, όπου βρίσκονται οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ (KFOR) και υπενθύμισε ότι ο Οργανισμός έχει, ήδη, λάβει μέτρα για να προστατεύσει το «μεγάλο σύμμαχο, την Τουρκία», όπως είπε, με την ανάπτυξη των συστημάτων Patriot κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Οι πρόσφατες επιτυχίες των δυνάμεων που είναι πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, στις πόλεις και στα περίχωρα της Κουσέιρ, ενίσχυσαν τις θέσεις της εξουσίας του στη Δαμασκό, εν όψει της διεθνούς διάσκεψης που προσπαθούν να διοργανώσουν η Μόσχα και η Ουάσιγκτον τον Ιούλιο.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι  ετοιμάζεται μια νέα προπαρασκευαστική συνάντηση των εκπροσώπων των ΗΠΑ και της Ρωσίας για τις 25 Ιουνίου.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr