Βουλγαρία: Εκκαθάριση διευθυντικών στελεχών μυστικών υπηρεσιών


Ιούνιος 4, 2013.

Βρυξέλλες.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Τσβέταν Τσβετάνοφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι η αναδιοργάνωση των ειδικών υπηρεσιών, όχι μόνο θα απειλήσει την ασφάλεια της χώρας, αλλά και την ασφάλεια της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως μετέδωσε το BNR.


Η απόλυση στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι  σε θέματα ασφάλειας, είναι μια αβάσιμη πολιτική εκκαθάριση.

«Αυτοί οι άνθρωποι αντικατοπτρίζουν τις αντίστοιχες περιφερειακές διευθύνσεις. Ποτέ δεν έχουν κάνει κάτι με πολιτικά κριτήρια. Εκτίμησα την απόδοσή τους, με βάση τα επαγγελματικά προσόντα τους και είμαι υπερήφανος που έχω εργασθεί με όλους αυτούς τους διευθυντές. Ήταν ενεργοί υπάλληλοι. Το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς έχουν εργασθεί πέρα από τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα με τις αντίστοιχε υπηρεσίες των ευρωατλαντικών εταίρων μας», τόνισε ο Τσβετάνοφ.

Αναφερόμενος στο βουλγαρικό σκάνδαλο των υποκλοπών, πριν από τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Τσβέταν Τσβετάνοφ είπε ότι το ΕΛΚ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρακολουθήσουν στενά την έρευνα για τις παράνομες παρακολουθήσεις τηλεφώνων.

Τόνισε ότι ο ίδιος δεν αναμένει να συλληφθεί μετά την επιστροφή του στη Βουλγαρία και την κατάργηση της ασυλίας του ως βουλευτής.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr