Τουρκία: Εξαντλήθηκαν τα αποθέματα υλικών καταστολής


"Η τουρκική αστυνομία εξάντλησε στους διαδηλωτές όλα τα αέρια"

Ιούνιος 19, 2013.

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου, αναφέρθηκε ότι η τουρκική αστυνομία έχει σχεδόν ρίξει όλα τα αποθέματα δακρυγόνων και αερίου πιπεριού που είχε στην κατοχή της.

ΟΙ διαμαρτυρίες που εντείνονται επί δύο εβδομάδες σε όλη τη χώρα έχουν ‘απορροφήσει’ όλα τα αποθέματα υλικών καταστολής που είχε.


Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Διεύθυνση ετοιμάζει έγγραφο για τη διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια των απαραίτητων ειδικών υλικών καταστολής.
Σύμφωνα με το ItarTass, για τη διάσπαση μιας μικρής ομάδας δυσαρεστημένων πολιτών απαιτούνται μέχρι 10 φιάλες δακρυγόνου και στις εκατοντάδες συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών χρησιμοποιήθηκαν 130 χιλιάδες φιάλες αερίου.

Τα αποθέματα όχι μόνον πρέπει να αναπληρωθούν αλλά να αυξηθεί και αριθμός των ειδικών αστυνομικών οχημάτων καταστολής.

Έτσι αναμένεται να αγοραστούν αυτοκίνητα με μηχανισμό κανονιών νερού καθώς και τεθωρακισμένα οχήματα πολλαπλών χρήσεων τύπου «Scorpion». Αυτά τα οχήματα είναι εξοπλισμένα με έναν πυργίσκο με καταπακτή.

Η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων «μελλοντικά θα μπορούσε να προσφέρει αποτελεσματικά αποτελέσματα για την καταστολή των διαδηλωτών», ανακοινώθηκε, ήδη, από τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr