Ο Τζον Κέρι κατηγόρησε τη Ρωσία για υποδαύλιση των εντάσεων στη Συρία


Ιούνιος 23, 2013.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, μιλώντας σε μια συνάντηση των «Φίλων της Συρίας», δήλωσε ότι η υποστήριξη της Ρωσίας στον Μπασάρ αλ Άσαντ έχει οδηγήσει σε ένταση των μαχών στη Συρία.


Τόνισε ότι η Ρωσία «αναζητά φαινομενολογικά μια πολιτική λύση στη σύγκρουση», αλλά κατέστησε δυνατό να ενώσει με τις προσπάθειές της το Ιράν τον Άσαντ και την ομάδα «Χεζμπολάχ».

Ο Κέρι είπε ότι την αντιπολίτευση της Συρίας, την οποία υποστηρίζουν οι «Φίλοι της Συρίας» την προστατεύει το σύνολο του λαού της Συρίας και ότι ο Άσαντ διεξάγει πόλεμο εναντίον της πλειοψηφίας.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πολιτικός, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται, να μην ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη του εξτρεμισμού.

Πιστεύει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διευκολύνει τη σύγκληση της διάσκεψης « Γενεύη-2».

Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύεται από το  ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν , έχει υπογράψει στη σύνοδο κορυφής των G8, ένα κοινό έγγραφο για το θέμα της Συρίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ, στη συνάντηση των «Φίλων της Συρίας» στη Ντόχα, αποφασίστηκε να επιταχυνθεί η βοήθεια στη συριακή αντιπολίτευση, συμπεριλαμβανομένου  του στρατιωτικού εξοπλισμού.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr