Προειδοποίηση Μπασάρ Άσαντ σε Ευρωπαίους ηγέτες


Ιούνιος 17, 2013.

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ηγέτες να μην συνδράμουν στην παροχή όπλων προς τους αντάρτες της Συρίας.

Η σχετική προειδοποίηση του Σύριου ηγέτη έγινε σε συνέντευξη  του στη Δαμασκό στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung»,όπως αναφέρει η Deutsche Welle.


«Εάν οι Ευρωπαίοι συνηγορήσουν στην παροχή όπλων στους αντάρτες, η Ευρώπη θα πληρώσει ένα τίμημα για αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ στη συνέντευξή του που θα μεταδοθεί αύριο.

Ο Άσαντ υποστήριξε ότι με την παροχή όπλων στους αντάρτες θα αυξηθεί η τρομοκρατική απειλή στην  ευρωπαϊκή ήπειρο.

«Οι τρομοκράτες θα έχουν  την εμπειρία του πολέμου και στην επιστροφή τους θα έχουν ενστερνισθεί την εξτρεμιστική ιδεολογία του πολέμου», προειδοποίησε ο Άσαντ από την πρωτεύουσα της Συρίας.

Ο Άσαντ αρνείται τις ταυτόχρονες κατηγορίες των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, ότι οι δυνάμεις του χρησιμοποίησαν δηλητηριώδη αέρια. «Αν έχουν αποδείξεις για μια τέτοια πράξη να τις παρουσιάσουν», είπε ο Άσαντ.

Ο Σύρος ηγέτης κατηγόρησε τους αντάρτες για τρομοκρατία και υποστήριξε ότι η συνεργασία της Συρίας με τη Ρωσία και το Ιράν είναι νόμιμη.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr