Ισραηλινός υπουργός: Οι δυνάμεις του Άσαντ, ενδέχεται, να επικρατήσουν στον πόλεμο της Συρίας


Ιούνιος 10, 2013.



Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, μπορεί να επικρατήσει, στην περισσότερη από δύο χρόνια εξέγερση εναντίον του, δήλωσε υπουργός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ.

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ που υποστηρίζεται από το Ιράν και τη Χεμπολάχ του Λιβάνου, μπορεί να επικρατήσει στον



 εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη χώρα του, δήλωσε τη Δευτέρα ο Γιουβάλ Στάινιτζ αρμόδιος υπουργός για τις διεθνείς υποθέσεις, τη στρατηγική και τις μυστικές υπηρεσίες,  που συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού  του πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου.

Η εκτίμησή του, όμως αυτή, αποκηρύχτηκε από τους άλλους στην κυβέρνηση συνασπισμού του Ισραήλ, οι οποίοι κλίνουν προς τη βούληση των Δυτικών χωρών που είναι η πρόβλεψη παρέμβασης στη Συρία και στην απουσία του Άσαντ από την πολιτική σκηνή.

Ο Στάινιντζ ενώπιον των δημοσιογράφων δήλωσε, σήμερα,  ότι «πάντα πίστευα ότι θα μπορούσε ο Άσαντ να έχει το πάνω χέρι σε αυτές τις εξελίξεις, με ένα πολύ ισχυρό Ιράν και την υποστήριξη της Χεζμπολάχ».

Ο Στάινιτζ, ο οποίος δεν είναι μέλος του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ,  και δεν έχει πρόσβαση σε ροή πληροφοριών στις οποίες έχει ο Νετανιάχου,  δήλωσε πάντως,  ότι «η κυβέρνηση του Άσαντ, όχι μόνον θα μπορούσε να επιβιώσει, αλλά και να ανακτήσει εδάφη από τους αντάρτες».

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr