Οι διαδηλώσεις στη Βουλγαρία συνεχίζονται με αμείωτη ένταση


Ιούνιος 22, 2013.

Σόφια.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν το κέντρο της βουλγαρικής πρωτεύουσας και μπροστά από τα κυβερνητικά κτήρια φωνάζουν να παραιτηθεί η κυβέρνηση Ορεσάρσκι.


«Να φύγει από την κυβέρνηση η ολιγαρχία και η Βουλγαρία να φθάσει τα πρότυπα της ΕΕ», «η τηλεόραση να μεταδίδει τις διαμαρτυρίες μας, όπως μεταδίδονται στα κοινωνικά δίκτυα», δηλώνουν οι Βούλγαροι διαδηλωτές , σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν τις διαδηλώσεις τους πριν από οκτώ ημέρες μετά το σκάνδαλο που δημιουργήθηκε με την τοποθέτηση ενός μεγιστάνα του Τύπου στη θέση του διευθυντή  της Βουλγαρικής Υπηρεσίας Ασφαλείας που εκλέγεται από τουρκικό κόμμα της Βουλγαρίας.

Οι διαδηλωτές αποκαλούν την κυβέρνηση ως ‘μαφία’ και ‘κόκκινη βρωμιά’ και ζητούν την παραίτησή της.

Σήμερα, χιλιάδες Βούλγαροι στο κέντρο της Σόφιας ζητούν περισσότερη διαφάνεια και λιγότερη διαφθορά από την κυβέρνηση μέσα στο οκταήμερο των διαδηλώσεων που είναι ειρηνικές.

Η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος με επικεφαλής τον Πλάμεν Ορεσάρσκι, έχει ορκιστεί μόλις πριν από τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, διαδηλώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βάρνα και στο Πλοβντίβ.
--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr