Ο Σαακασβίλι ζήτησε από το ΝΑΤΟ και το FBI να βρούνε τους συντάκτες βίντεο που απειλούν τη Γεωργία


Ιούνιος 9, 2013.

Ο Πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι ζήτησε από το ΝΑΤΟ και το FBI των ΗΠΑ να βοηθήσουν στην έρευνα για τον εντοπισμό των δημιουργών βίντεο  που απειλούν τη Γεωργία, λόγω της συμμετοχής των στρατευμάτων της στις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.


«Η διάδοση αυτών των βίντεο δεν είναι υπόθεση του εγκλήματος αλλά φεύγει πολύ από τα όρια. Έχω, ήδη, στείλει επιστολή προς τους ξένους συναδέλφους μας, στο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, συναντήθηκα με τον πρέσβη των ΗΠΑ και του ζήτησα να διεξάγει έρευνα μέσω του FBI για να βοηθήσει στον καθορισμό, όχι μόνο από ανέβηκε το βίντεο αλλά και ποιοι είναι οι δημιουργοί του, νομίζω ότι είναι εύκολο για αυτούς να το πράξουν», είπε ο Σαακασβίλι σύμφωνα με το δημοσίευμα της ρωσικής Βιζγκλιαντ.

Το βίντεο φέρεται να ‘ανέβηκε’ από την Τιφλίδα στις 5 Ιουνίου και έχει τον τίτλο «TALIBAN JIHAD AGAINST GEORGIAN TROOPS IN AFGHANISTAN»- «Ταλιμπάν-Τζιχάντ εναντίον των γεωργιανών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν» και μέχρι στιγμής το έχουν δει περίπου 55 χιλιάδες άτομα.


--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr