Η Τουρκία υποψιάζεται ανάμειξη Ιράν στα γεγονότα του πάρκου Gezi


‘Προβοκάτσια από πράκτορες του Ιράν’

Ιούνιος 4, 2013.

Κωνσταντινούπολη.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν το ενδεχόμενο ανάμειξης Ιρανών στα γεγονότα που διαδραματίζονται κατά τις τελευταίες πέντε ημέρες στην Τουρκία.

Το τμήμα πρόληψης τρομοκρατίας της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας ανέφερε ότι ανάμεσα στα άτομα που συνελήφθησαν κατά τις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις των πολιτών με την αστυνομία, υπήρχαν αλλοδαποί.

Αναφέρεται, μάλιστα, το όνομα ενός Ιρανού κρατούμενου, του Shayan Shamloo, που βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των διαμαρτυριών.

Η αστυνομία τον είχε εντοπίσει με τη λήψη κάμερας καθώς πρωτοστατούσε στις διαδηλώσεις στις 2 και στις 3 Ιουνίου.

Επίσης, άλλα άτομα ιρανικής καταγωγής είχαν εντοπιστεί σε παρόμοιες διαμαρτυρίες που έγιναν στο Güvenpark της Άγκυρας.

Η τουρκική αστυνομία με τη σύλληψη του Shayan Shamloo και την κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου του, ζήτησε από την εταιρεία τηλεφωνίας   να εξετάσει τις κλήσεις τις οποίες έκανε ο κρατούμενος καθώς και τις συνομιλίες που είχε στο διάστημα αυτών των ημερών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τουρκικές αρχές αναζητούν και άλλα άτομα τα οποία έδρασαν σε άλλες τουρκικές πόλεις.

Σημειώνεται ότι συνολικά έχουν συλληφθεί 15 άτομα με ξένη υπηκοότητα, η πλειοψηφία των οποίων φέρονται ως ‘πράκτορες του Ιράν’, γράφει το δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr