«Independent»: Οι λυσσαλέες επιθέσεις στην Taksim αποκάλυψαν το αυταρχικό πρόσωπο του Ερντογάν


Ιούνιος 16, 2013.

Άγκυρα.

Μετά από τις βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, στις οποίες πέντε άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και πέντε χιλιάδες άτομα τραυματίστηκαν, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμφώνησε να αναστείλει τα σχέδιά του για την δημιουργία του πάρκου Gezi ως εμπορικού κέντρου, έως να αποφανθεί για αυτό το τουρκικό Δικαστήριο.

Η κατάσταση η οποία επικρατεί στην Τουρκια, έχει προκαλέσει επικρίσεις από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης της Άγκυρας.

 Οι λυσσαλέες επιθέσεις των αστυνομικών δυνάμεων υπό την καθοδήγηση της τουρκικής κυβέρνησης, αποκάλυψαν ένα απολυταρχικό καθεστώς, γράφει η βρετανική εφημερίδα «The  Independent», όπως σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Φόκους’.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το τέλος των προβλημάτων του Ερντογάν. Αυτό που ξεκίνησε  ως διαμαρτυρία για την υπεράσπιση ενός από τους χώρους πρασίνου της Κωνσταντινούπολης, έγινε το επίκεντρο της οργής ενάντια στην  κυβέρνηση, η οποία  χαρακτηρίζεται, με σαφήνεια,  ως αυταρχική.

Πέρυσι, πάνω από το ένα πέμπτο των φυλακισμένων δημοσιογράφων σε όλον τον κόσμο ήταν αυτοί που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τους κατηγόρησε ότι συνελήφθησαν, όχι σε σχέση με τη δημοσιογραφική τους εργασία, αλλά για κατηγορώντας τους για συμμετοχή σε οργανώσεις συνωμοσίας, για παράνομη κατοχή όπλων και για υποτιθέμενους δεσμούς με τρομοκρατικές ομάδες, σημειώνει το δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr