Το Ιράν διαπραγματεύεται με Μόσχα αγορά πυραυλικού συστήματος S-300


Ιούνιος 10, 2013.

Ο Ιρανός πρέσβης στη Μόσχα, Rıza Seccadi σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι η χώρα του συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για αγορά από τη Ρωσία πυραύλους S-300, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Το Ιράν και η Ρωσία  από το 2007, έχουν υπογράψει σχετικές συμβάσεις για πώληση 


των πυραυλικών συστημάτων S-300,  αλλά η Μόσχα δεν τα έχει παραδώσει ακόμη.

Επί ρωσικής προεδρίας του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ανεστάλη η παράδοση των πυραυλικών συστημάτων προς το Ιράν στο πλαίσιο των κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, των Ηνωμένων Εθνών, εξαιτίας του  πυρηνικού προγράμματός του.

 Το Ιράν είχε καταφύγει- μετά την απόφαση αυτή- στο Δικαστήριο Διαιτησίας στη Γενεύη, μηνύοντας τη ρωσική εξαγωγική εταιρεία όπλων ‘Rosoboronexport’, απαιτώντας τέσσερα εκατομμύρια δολάρια.

Ο Ιρανός πρέσβης, στη συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στο θέμα αυτό τόνισε ότι «οι σχέσεις με τη Ρωσία δεν έχουν να κάνουν με τη σκοτεινή αυτή σελίδα» και πρόσθεσε ότι η νομική διαδικασία για την πώληση των πυραυλικών συστημάτων S-300 στο Ιράν εξακολουθεί να ισχύει και ότι ψάχνουν να βρουν λύση μέσω διαπραγματεύσεων.

«Οι βαλλιστικοί πύραυλοι του συστήματος S-300 είναι ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα αεράμυνας σήμερα. Έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης με ραντάρ 100 στόχων ταυτόχρονα και καταστροφή 12 στόχων με την πρώτη εκτόξευση», σημειώνει το δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr