Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στην πλατεία Taksim


Σε δοκιμασία η κυβέρνηση Ερντογάν

Ιούνιος 11, 2013.

Κωνσταντινούπολη.

Στις 20:30 τουρκικές ομάδες της αστυνομίας -για την αποκατάσταση της τάξης -συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Taksim της Κωνσταντινούπολης και επιτέθηκαν στους χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι προς στιγμή απομακρύνθηκαν από το πεδίο των συγκρούσεων εν μέσω νέφους δακρυγόνων, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


«Η πλατεία Taksim βιώνει μία από τις πιο τεταμένες ημέρες από την αρχή των διαδηλώσεων για το Gezi Parki. Από τις 18:40 έως τις 20:20 οι συγκρούσεις με την αστυνομία αυξήθηκαν και πάλι».

Παρά τις ρίψεις δακρυγόνων οι συγκεντρώσεις των διαδηλωτών αυξάνονται, γράφει το δημοσίευμα.

Η αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να αφαιρέσουν πανό με συνθήματα και έγιναν στόχος των διαδηλωτών που άρχισαν να τους πετούν  πέτρες και σίδερα με αποτέλεσμα οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις να του επιτεθούν με ψεκασμούς πιπεριού, δακρυγόνα και με κανόνια νερού.

Ένα άτομο τραυματίστηκε όταν έσκασε επάνω του  η κάψουλα του ψεκαστήρα πιπεριού και οδηγήθηκε από τους ακτιβιστές στο ξενοδοχείο Divan, για να υποβληθεί σε θεραπεία.

Οι τουρίστες που διαμένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν  αφού τους επηρέασε το αέριο πιπεριού.

Τα τουρκικά ΜΑΤ συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ και άρχισαν να παρεμβαίνουν στους διαδηλωτές της πλατείας Taksim με δακρυγόνα και κανόνια νερού, συνεχίζει το τούρκικο δημοσίευμα.

Το πλήθος των διαδηλωτών χωρίστηκε σε ομάδες και χάθηκε στους γύρω στενούς δρόμους...

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr