Τουρκία: Εισαγγελέας ζητά 7 χρόνια φυλακή σε Ιταλό φωτογράφο των επεισοδίων


Ιούλιος 21, 2013.

Κωνσταντινούπολη.

Εισαγγελέας ζήτησε την επταετή φυλάκιση του Ιταλού φωτογράφου, Mattia Cacciatori  , ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των μαζικών διαμαρτυριών στην Κωνσταντινούπολη στις 6 Ιουλίου, κρατήθηκε για ανάκριση και κατόπιν απελάθηκε από τη χώρα.


Η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης έχει, ήδη, συντάξει το κατηγορητήριο κατά 20 διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων είναι και ο Ιταλός φωτογράφος - από το σύνολο των 59 ατόμων που κρατούνται από την αστυνομία από τις 6 Ιουλίου- όταν προσπάθησαν να μπουν στο πάρκο Gezi.


Οι 20 κατηγορούνται  για «αντίσταση στο πλαίσιο του νόμου, συλλαλητήρια, διαδηλώσεις και παρεμπόδιση των αρχών στην εκπλήρωση του έργου τους» και ζητείται η 7ετή  φυλάκισή τους.

Ο Mattia Cacciatori πληροφορήθηκε με οδύνη το κατηγορητήριο από τον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Doğan Haber Ajansı- DHA και σοκαρίστηκε.

Αντέδρασε, όμως έντονα: «Πλάκα μου κάνεις; Έτσι τώρα, θα έρθουν να με απαγάγουν με ειδικό ελικόπτερο; Εγώ απλά φωτογράφιζα... Άγριες οι αξιώσεις τους».
Στην Ιταλία, ο 24χρονος Mattia Cacciatori, εργάζεται σε ένα ιδιωτικό φωτογραφικό πρακτορείο και έφθασε επίσημα στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Ιουνίου για να παρακολουθήσει και να φωτογραφίσει τις διαδηλώσεις, σημειώνει το CNNTurk.
--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr