Συρία: Μετά τη νίκη του πολέμου οι δυνάμεις του Άσαντ μετακόμισαν στο Λίβανο...


Ιούλιος 1, 2013.

Η λιβανική εφημερίδα «Αλ Ακμπάρ» δημοσίευσε ότι οι Σύριοι στρατιωτικοί ηγέτες, τώρα που έχουν την αυτοπεποίθηση της επικείμενης νίκης, εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες για την τύχη του γειτονικού Λιβάνου.


Ανώτερος αξιωματικός των συριακών στρατιωτικών δυνάμεων δήλωσε στην εφημερίδα:

« Είναι σαφές ότι πολλά έχουν αλλάξει στη Συρία καθώς και το έργο των προγραμματιστών για τη Συρία. Η προσοχή μας έχει στραφεί αναπόφευκτα στο Λίβανο. Ο Λίβανος θα μετατραπεί σε ένα εναλλακτικό πεδίο μάχης και ο λιβανικός στρατός θα αντιμετωπίσει έργο τεράστιων διαστάσεων».

Η Συρία είναι πλέον αναγκαία στο Λίβανο, δήλωσε ο διοικητής, αλλά και ο Λίβανος χρειάζεται τη βοήθεια της Συρίας. Ο Λίβανος δεν  μπορεί να προστατεύσει τα σύνορά του και το επόμενο στάδιο είναι η βοήθεια από το συριακό στρατό προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον πόλεμο της τρομοκρατίας.

Είπε ο διοικητής:

«Είμαστε σε πόλεμο σήμερα με εκείνους με τους οποίους ο στρατός του Λιβάνου, το 2007, είχε καταπολεμήσει στο Ναρ αλ Μπάρεντ (παλαιστινιακός προσφυγικός καταυλισμός κοντά στην Τρίπολη, όπου οι Παλαιστίνιοι ισλαμιστές επαναστάτησαν). Και αυτοί και οι άλλοι διατηρούν την ίδια δύναμη και μερικές φορές δεν είναι καν οι ίδιοι άνθρωποι».

Ο Σύριος στρατιωτικός έχει  καταγράψει τρεις εργασίες που πρέπει να εκτελέσει ο στρατός του Λιβάνου για να διασφαλίσει την ασφάλεια του κράτους.

«Σοβαρή συνεργασία με τον συριακό στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας», το «κλείσιμο των συνόρων για την κυκλοφορία των μαχητών και των όπλων και στις δύο κατευθύνσεις» και «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας στα κύτταρα του Λιβάνου».

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr