Βλαντίμιρ Πούτιν: «Όχι στα όπλα μαζικής καταστροφής, αλλά, στα όπλα ακριβείας στόχου»


Ιούλιος 14, 2013.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, πιστεύει ότι η κύρια κατεύθυνση της  ανάπτυξης των σύγχρονων όπλων είναι η υψηλή ακρίβεια στόχου και η ισχύς του και όχι η ανάπτυξη όπλων που μπορούν να προξενήσουν μαζική καταστροφή.


Τα παραπάνω δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνάντηση που είχε με τους βετεράνους του Μεγάλου Πατριωτικού Μετώπου- μέλη της Μάχης του Κούρσκ.

«Φυσικά, θα αναπτύξουμε και την πυρηνική αποτρεπτική δύναμη», είπε ο αρχηγός του κράτους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση  του μέλους της μάχης του Κουρσκ,  Βίκτορ Ζαβγκόροντνεφ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ρωσία βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης ενός υπερηχητικού υψηλής ακριβείας όπλου, με το οποίο θα εξοπλιστεί  ο ρωσικός στρατός.

«Μέχρι το 2020, θα έχουμε ολοκληρώσει την πρώτη φάση του προγράμματος εκσυγχρονισμού, ώστε να έχουμε πάνω από το 70% σύγχρονα όπλα και σε ορισμένα τμήματα του στρατού το ποσοστό αυτό θα φθάσει στο 90%», είπε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr