«Ο Πούτιν συνεχάρη το λαό της Αιγύπτου για την αποβολή του φασιστικού καθεστώτος»


‘άναψαν οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στην Αίγυπτο’

Ιούλιος 4, 2013.

Στις σελίδες του Facebook διάφορων αιγυπτιακών επαναστατικών κινημάτων, αναφέρεται ότι οι Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρι Πούτιν, απηύθυνε μήνυμα προς τον αιγυπτιακό λαό και στρατό.


Σε μια από τις πιο δημοφιλείς σελίδες στο Facebook είναι αυτή του WeLoveBasemYousef (φίλοι και λάτρεις της τηλεοπτικής σειράς του Bassem Youssef), όπου αναγράφεται: «Πούτιν: Στηρίζουμε τον αιγυπτιακό στρατό και το λαό. 

Οποιαδήποτε προσπάθεια ξένης επιθετικότητας θα βρει μπροστά  εμάς και την Κίνα».
Μια άλλη δημοφιλής σελίδα η «Egypt will never fall»,  γράφει τα εξής:

«Ειδικές ευχές από το Σιδερένιο Γεράκι (Βλαντίμιρ Πούτιν). «Στο μήνυμά του προς τον αιγυπτιακό λαό και στρατό ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι οποιαδήποτε απόπειρα επέμβασης ξένων δυνάμεων στην Αίγυπτο, θα οδηγήσει σε άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση με το ρωσικό και τον κινεζικό στρατό».

Μια άλλη αναφορά στην ίδια σελίδα λέει:

«Ο Πούτιν στέλνει χαιρετισμούς στον αιγυπτιακό λαό για την αποβολή του ναζιστικού καθεστώτος της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» και προσθέτει ότι είναι καιρός να ασχοληθούμε με τις εξωτερικές παρεμβάσεις και προσπάθειες της Αιθιοπίας να χτίσουν το «Φράγμα Αναγέννησης» στο Νείλο».

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr