Ερντογάν: Βίαια επεισόδια γίνονται στην Αίγυπτο, όχι στην Τουρκία!



Ιούλιος 28, 2013.

Άγκυρα.

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προέβη σε δήλωση που προκάλεσε έκπληξη, αναφερόμενος στις διαδηλώσεις της πλατείας ‘Ράμπια αλ Ανταβίγια’ του Καΐρου και συγκρίνοντάς τες με αυτές που έγιναν στην Τουρκία, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι διαμαρτυρίες και μέθοδοι καταστολής δεν συγκρίνονται.


Ο Ερντογάν, επηρεασμένος, σαφώς, από την ανοικτή επιστολήπου δημοσιεύθηκε στους ‘Times’ του Λονδίνου από παγκοσμίους φήμης διανοούμενους κατά των βιαιοτήτων στην Τουρκία, δήλωσε ότι οι βίαιες αντιδράσεις των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας με την αιματηρή καταστολή των αντιδράσεων της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» στην Αίγυπτο, στις 26 Ιουλίου δεν μπορούν να συγκριθούν με την καταστολή των τουρκικών δυνάμεων κατά των διαδηλωτών στην πλατεία Gezi.

Κατηγόρησε, μάλιστα, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και ειδικά τα δυτικά ότι χρησιμοποιούν διπλά μέτρα και σταθμά.

«Που είναι τα μέσα ενημέρωσης που καταδίκασαν την Τουρκία που αντέδρασε νόμιμα με τα δακρυγόνα και τα κανόνια νερού, ενώ εθελοτυφλούν στο πραξικοπηματικό πρόσωπο της Αιγύπτου που οι δυνάμεις ασφαλείς προβαίνουν σε γενοκτονία του αιγυπτιακού λαού», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr