Η θέση της Βουλγαρίας για τα Σκόπια δεν έχει αλλάξει


Επιμένει στη συμφωνία καλής γειτονίας

Ιούλιος 3, 2013.

Σόφια.

  Η θέση την οποία κρατά η Βουλγαρία για την ένταξη των Σκοπίων δεν έχει αλλάξει.
Αυτό ανέφερε ο Κριστιάν Βιγκένιν, υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας στο Κοινοβούλιο.


Η υπογραφή μιας συμφωνίας για την περιοχή και τη συνεργασία με τα Σκόπια σε μια θέση αρχών με τη Βουλγαρία αποτελούν προϋπόθεση για την εκκίνηση των επόμενων βημάτων στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης του νοτιοσλαβικού κράτους, τόνισε  ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών.

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα σε εμένα και τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, στο θέμα αυτό. Η θέση μας για τα Σκόπια, έχει συμφωνηθεί και εφαρμόζεται από όλα τα θεσμικά όργανα  που έχουν σχέση με το ζήτημα», είπε ο Βιγκένιν.

Ο Βούλγαρος ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι ο πρέσβης της Βουλαρίας στα Σκόπια, Ιβάν Πέτκοφ, είναι ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας με το νοτιοσλαβικό κράτος, ώστε μέσα από τις διμερείς εργασίες να δημιουργηθεί ένα πιο θετικό κλίμα στις σχέσεις της Βουλγαρίας και των Σκοπίων, για τη διευκόλυνση των διαπραγματεύσεων της συμφωνίας καλής γειτονίας, σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr