Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Ερντογάν: Ορισμένοι διεθνείς κύκλοι δεν μπορούν να παραδεχθούν ότι υπάρχει μια ισχυρή Τουρκία


Ιούλιος 30, 2013.

Κωνσταντινούπολη.

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προβεί σε δηλώσεις, για άλλη μια φορά, κατηγορώντας τη διεθνή κοινότητα, ότι δεν μπορεί να συμβιβαστεί και να  αποδεχθεί το ρόλο και τη θέση μιας ισχυρής Τουρκίας στη νέα τάξη πραγμάτων.


Τα παραπάνω αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA , με την ευκαιρία των μαζικών εκδηλώσεων στη χώρα και τους ισχυρισμούς του Τούρκου πρωθυπουργού ότι  η ύποπτη συνωμοσία κατά της Τουρκίας, οργανώθηκε από εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς της χώρας.

«Πρόκειται για μια συνωμοσία των ξένων δυνάμεων στο πλαίσιο του καθεστώτος «διαίρει και βασίλευε». Πράγματι, αντιμετωπίζουμε μια γιγαντιαία συνωμοσία και με πράξεις χειραγώγησης και αντιδράσεων μέσα στη χώρα και έξω από αυτήν. 

Εσωτερικοί και εξωτερικοί παράγοντες  συμφώνησαν να εκτελέσουν ένα συγκεκριμένο ρόλο – συνειδητά ή ασυνείδητα.
 Ειλικρινά μπορώ να πω ότι δεν μπορούν να χωνέψουν ή να αποδεχθούν  την Τουρκία ως έναν ισχυρό και διεθνή παίκτη», είπε μεταξύ άλλων το Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Doğan Haber Ajansı.
--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr