«Ο Άσαντ και τα αραβικά κράτη χαιρέτισαν το πραξικόπημα!»


Ιούλιος 4, 2013.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλαζίζ έστειλε χαιρετισμό στον Αιγυπτιακό Στρατό, ενώ ο Σύριος ηγέτης αλ Άσαντ δήλωσε «αυτό που έγινε στην Αίγυπτο, είναι η κατάρρευση της λεγόμενης Ισλαμικής Πολιτικής, επίσης, τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν 

την ικανοποίησή τους, σημειώνει χαρακτηριστικά το τούρκικο δημοσίευμα με έκπληξη.

Και συνεχίζει:

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με την κυβερνητική εφημερίδα Thawra, δήλωσε ότι «αυτό που έγινε στην Αίγυπτο, δεν είναι τίποτε άλλο από την κατάρρευση της Ισλαμικής Πολιτικής. Αυτή θα είναι η τύχη οπουδήποτε στον κόσμο  σε όποιον επιδιώξει να ηγηθεί με βάση θρησκευτικές πολιτικές φιλοδοξίες», είπε.

Συγχαρητήρια από το βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλάχ μπιν Αμπντουλαζίζ, χαιρέτισε το Στρατό της Αιγύπτου και απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στο πρόεδρο που θα κατευθύνει τις γενικές εκλογές στην Αίγυπτο, Άντλι Μανσούρ, συγχαρητήριο μήνυμα έστειλε, επίσης, στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Αιγύπτου, Αμπντούλ Φατάχ αλ Σίσι.

Ιορδανία: Σεβασμός στο λαό

Το πρακτορείο της Ιορδανίας, εξάλλου, «Petra» αναφέρει τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Nasır Cevde,  ότι «η Ιορδανία έχει μεγάλο σεβασμό στη βούληση του αιγυπτιακού λαού και σην αδελφή χώρα και η θέση της Ιορδανίας,  είναι πάντοτε σαφής και αμετάβλητη ως συνέχεια της ειλικρινούς φιλίας μας».

Ο Cevde εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα ηγεσία της Αιγύπτου που έχει την υποστήριξη του αιγυπτιακού λαού να φέρει σταθερότητα και ευημερία στη χώρα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr