Προειδοποίηση Αιγύπτου προς Τουρκία


Ιούλιος 16, 2013.

Η Αίγυπτος προειδοποίησε την Τουρκία την Τρίτη, να μην παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της, μετά την καταδίκη της Άγκυρας για την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μό(υ)ρσι, η οποία έχει αναπροσανατολίσει τις διπλωματικές σχέσεις σε ολόκληρη την περιοχή, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα και συνεχίζει:


«Θεωρώ ότι οι (τουρκικές) δηλώσεις είναι απαράδεκτες και αποτελούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Αιγύπτου», ανέφερε ο εκπρόσωπος του προέδρου, Άχμεντ Ελμόσλμανι στους δημοσιογράφους στο Κάιρο.

Την περασμένη εβδομάδα, η Αίγυπτος, κάλεσε τον πρέσβη της Τουρκίας στο Κάιρο για να διαμαρτυρηθεί για τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών και άλλων κυβερνητικών παραγόντων για τις εξελίξεις στο Κάιρο.

«Έχω να πω ξεκάθαρα προς την Άγκυρα, θα πρέπει να σεβαστεί την αιγυπτιακή κυριαρχία και τη βούληση του αιγυπτιακού λαού. Η Αίγυπτος δεν παρενέβη ποτέ σε ό, τι συνέβη στην πλατεί Taksim», είπε ο Ελμόσλμανι αναφερόμενος στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη.

«Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι μιλάει για μια μεγάλη χώρα με μεγάλη ιστορία», πρόσθεσε.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr