Ερντογάν: Η ειρηνευτική διαδικασία με τους Κούρδους θα συνεχισθεί



Ιούλιος 2, 2013.

Μετά από πέντε ημέρες σιωπής, σήμερα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε για πρώτη φορά μπροστά από την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος  Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και στη θεματολογία της ομιλίας του περιέλαβε


 την εξέγερση των αγροτών στην πόλη Λίτσε της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση, και ως εκ τούτου αγνόησε τις πρόσφατες επιτυχημένες επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά του λαθρεμπορίου των ναρκωτικών.

«Οι διαμαρτυρίες στη Λίτσε σχετίζονται με την παραγωγή των ναρκωτικών, τα οποιοειδή, την κάνναβη. Είμαστε σε θέση να καταστήσουμε πιο ασφαλείς τις περιοχές με μοναδικό κριτήριο την ασφάλεια της χώρας μας.

Και για αυτό δεν πρόκειται να ζητήσουμε άδεια από κανένα πολιτικό κόμμα ή οργάνωση. Έγινε ένα σοβαρό πλήγμα στη διακίνηση των ναρκωτικών, το οποίο δηλητηριάζει τους νέους στην  Ευρώπη».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Τούρκος πρωθυπουργός, είπε ότι θέλει να ολοκληρώσει την ειρηνευτική διαδικασία που ξεκίνησε η κυβέρνησή του για την επίλυση του κουρδικού προβλήματος.

«Τίποτε δεν θα μας αποσπάσει την προσοχή από το δρόμο της συμφιλίωσης και η ειρηνευτική διαδικασία θα συνεχισθεί», είπε ο Ερντογάν στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

«Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο,αλλά θέλει πολύ δουλειά και υπομονή», είπε ο πρωθυπουργός καλώντας όλες τις πλευρές «να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να μην χάσουν την υπομονή τους».

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr