Οι Σύριοι αντάρτες αρνούνται τις ρωσικές καταγγελίες για τα χημικά όπλα


Ιούλιος 10, 2013.

«Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός – ΕΣΣ, καταδικάζει απερίφραστα κάθε χρήση χημικών όπλων εναντίον αμάχων πληθυσμών και αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της Ρωσίας σχετικά  με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό για τη χρήση χημικών όπλων στο Χαλ αλ Ασάλ στο Χαλέπι είπε ο Χαλίντ Σάλεχ, εκπρόσωπος του συνασπισμού.


Ο ΕΕΣ την Τετάρτη το απόγευμα αρνήθηκε τις ρωσικές καταγγελίες ότι οι αντάρτες εκτόξευσαν βλήματα φορτωμένα με την ουσία σαρίν, η οποία παραλύει τα νεύρα του ανθρώπου, σε προάστιο του Χαλεπίου, το Μάρτιο, λέγοντας ότι θα πρέπει να έρθουν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ να ερευνήσουν την υπόθεση.

Οι αντάρτες υποστήριξα ότι «μόνο το καθεστώς του Άσαντ έχει την τεχνογνωσία, την ικανότητα και την προθυμία να χρησιμοποιήσουν αυτά τα όπλα».
Η Ρωσία μαζί με το Ιράν είναι οι στενότεροι σύμμαχοι της Συρίας και κύριοι προμηθευτές όπλων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αμφιβολίες για τη ρωσική ανάλυση του περιστατικού στο Χαλ αλ Ασάλ στο Χαλέπι. Επίσης η Γαλλία ζήτησε την πρόσβαση του ΟΗΕ σε συριακές περιοχές όπου είναι ύποπτες για χρήση χημικών όπλων, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr