Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Κούρδοι Συρίας: Έτοιμοι για ανακήρυξη αυτονομίας


Ιούλιος 22, 2013.

«Το παράρτημα του PKK, το PYD  της Συρίας,  είναι έτοιμο να κηρύξει αυτονομία  και έχει, ήδη, δημιουργήσει την 8η ταξιαρχία, μέλη της  οποίας  συμμετείχαν στις συγκρούσεις με το PKK στην Τουρκία», γράφει σήμερα η εφημερίδα ‘Σαμπάχ’, η οποία επισημαίνει ότι


 στην περιοχή των Κούρδων έχουν δημιουργεί  οκτώ στρατόπεδα των Κούρδων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η ένοπλη πτέρυγα του κόμματος PYD,  η YPG (Προστασία Λαϊκής Άμυνας) έχει οργανώσει τα στρατόπεδα αυτά αφού ήρθε σε σύγκρουση με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό των άλλων ανταρτών.

Οι Κούρδοι κατέβασαν από την πόλη Ρες αλ Άιν την σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και τοποθέτησαν την κουρδική σημαία του κόμματος PYD.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, μέλη του κόμματος PYD  και της YPG, είχαν συμμετάσχει μαζί με τους αντάρτες του PKK σε δραστηριότητες στην Τουρκία και αρκετά μέλη από τις οργανώσεις αυτές είχαν σκοτωθεί από τον τουρκικό στρατό.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr