Ταλιμπάν από Πακιστάν έρχονται στη Συρία να πολεμήσουν τον Άσαντ


Ιούλιος 13, 2013.

Εκπρόσωποι των Ταλιμπάν του Πακιστάν επισκέφθηκαν τη Συρία προκειμένου να οργανώσουν εκεί μια αντιπροσωπευτική ομάδα.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν είπε ότι σκοπός τους είναι η δημιουργία μιας βάσης  που θα βοηθήσουν τους Αφγανούς Μουτζαχεντίν στο έδαφος της Συρίας.

Συγκεκριμένα τις δυνάμεις της ένοπλης αντιπολίτευσης της Συρίας επισκέφθηκαν 12 εμπειρογνώμονες Ταλιμπάν, ειδικευμένοι στον ψυχολογικό πόλεμο.

Ως «συντονιστής της Συρίας», φέρεται ο Ισλαμιστής Μοχάμεντ Αμίν και η μονάδα του θα συμμετάσχει την παρακολούθηση της «τζιχάντ» στη Συρία.

Σύμφωνα με τον ίδιο- όπως παρουσιάζεται στην πηγή-  περιμένουν την έγκριση της εγκατάστασης της ομάδας τους από τα υπόλοιπες ‘τζιχαντικές ομάδες’.

Ο Μοχάμεντ Αμίν, είπε ότι πρώτος στόχος τους είναι η συλλογή και ανάλυση πληροφοριών σχετικά με τη Συρία και  η αποστολή τους στο Πακιστάν, ώστε να κοινοποιηθούν κατόπιν στους «Φίλους της Συρίας».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεκάδες Πακιστανοί Ταλιμπάν, είναι πρόθυμοι να έρθουν στη Συρία να πολεμήσουν, αλλά, από ότι διαπίστωσε «υπάρχει αρκετό ανθρώπινο δυναμικό» στο πλευρό των ανταρτών.

Επισημαίνεται από την πηγή, ότι η πακιστανική ομάδα Μουτζαχεντίν με την ονομασία ‘Χαρκατούλ’, είχαν λάβει μέρος στον πόλεμο της Βοσνίας.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr