Ο Λίβανος ζητά από την ΕΕ να μην κηρυχθεί η Χεζμπολάχ τρομοκρατική οργάνωση


Ιούλιος 18, 2013.

Ο Λίβανος ζήτησε επισήμως, σήμερα, από την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην περιλάβει την Χεζμπολάχ στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, εξηγώντας ότι το ισχυρό σιιτικό κίνημα είναι «ένα ουσιαστικό συστατικό της λιβανικής κοινωνίας».


Το αίτημα αυτό έγινε ακριβώς σε μια εποχή που οι πρεσβευτές των 28 κρατών μελών της ΕΕ θα συζητήσουν για την επίθεση στη Βουλγαρία που έγινε πριν από ένα χρόνο και η πιθανή συμμετοχή  της πτέρυγας της Χεζμπολάχ στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η Βηρυτός διατείνεται ότι μια απόφαση δεν πρέπει να παρθεί βιαστικά χωρίς να βασίζεται σε αντικειμενικά και αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία.

Στις 18 Ιουλίου 2012, έγινε στη Βουλγαρία, στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς,  επίθεση σε πούλμαν με Ισραηλινούς που είχε  6 θύματα.

Ο δράστης σκοτώθηκε στην έκρηξη, αλλά ακόμη τα αίτια και οι υπόλοιποι δράστες παραμένουν άγνωστοι, οι βουλγαρικές αρχές υποψιάζονται την Χεζμπολάχ, η οποία συνδέεται με το Ιράν, σημειώνει το AFP.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr