Τουρκία: Εκμετάλλευση κοιτασμάτων σχιστολιθικού φυσικού αερίου σε Θράκη και ανατολική Ανατολία


Ιούλιος 18, 2013.

Στην Τουρκία ξεκίνησε η προετοιμασία για την ανάπτυξη των καταθέσεων από τα οποία παράγεται σχιστολιθικό φυσικό αέριο, ανέφερε η τουρκική κρατική τηλεόραση επικαλούμενη τον υπουργό Αστικής Ανάπτυξης και Οικολογίας, Ερντογάν Μπαϊρακτάρ.


«Τα έργα του φυσικού αερίου από σχιστόλιθο θα αναπτυχθούν από κοινού με το Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων. Η εφαρμογή από κοινού των δύο υπουργείων θα συμβάλει σημαντικά στην πρόληψη της ρύπανσης του περιβάλλοντος», είπε ο Τούρκος υπουργός, σύμφωνα με το BTA.

Ο Μπαϊρακτάρ είπε ότι η περιοχή της ανατολικής Θράκης και της ανατολικής Ανατολίας έχει σχιστολιθικές καταθέσεις. Σε άλλες περιοχές της Τουρκίας υπάρχει επίσης η πιθανότητα ύπαρξης κοιτασμάτων σχιστολιθικού φυσικού αερίου.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία εξαρτάται από ξένες πηγές ενέργειας και η ανάπτυξη του φυσικού αερίου από σχιστόλιθο, ενδέχεται να μειώσει σε κάποιο βαθμό την εξάρτηση αυτή.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr