Απέτυχε η Αυτοδιάθεση να αποτρέψει την ψήφιση της Συμφωνίας με τη Σερβία


Euronews: «Ο Αλμπίν Κούρτι επιδιώκει συνένωση του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία»

Ιούλιος 1, 2013.

Πρίστινα

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν δώσει αρκετή δημοσιότητα για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Πρίστινα, όπου την Πέμπτη, η πλειοψηφία των μελών του Κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου υπερψήφισε τη συμφωνία με τη Σερβία, για μεγαλύτερη 


αυτονομία στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, όπου οι Σέρβοι σήμερα κυριαρχούν, γράφει η αλβανική εφημερίδα Σέκουλι.

Έτσι, το ευρωπαϊκό κανάλι ‘Euronews’ ανέφερε ότι «μάταια οι υποστηρικτές του Κινήματος της Αυτοδιάθεσης του Κοσσυφοπεδίου προσπάθησαν  να αποτρέψουν την επικύρωση της συμφωνίας με το Βελιγράδι την περασμένη Πέμπτη για να εξομαλυνθούν  οι σχέσεις με τη Σερβία βάσει της συμφωνίας που υπεγράφη στις 19 Απριλίου υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Αυτοδιάθεση (αλβανικά: Vetëvendosje) είναι ένα κίνημα εχθρικό προς τη Σερβία και έχει στόχο την ένωση του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην αίθουσα της Συνέλευσης πριν την ψηφοφορία, τα μέλη της Αυτοδιάθεσης, ξεδίπλωσαν ένα πανό που έγραφε «Το Κόσοβο του Χασίμ Θάτσι», όπου υπήρχε ένας χάρτης που με κόκκινο χρώμα ήταν περιοχές που φέρονται να χαρίζονται στη Σερβία.

Ωστόσο, το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press (AP) σημειώνει ότι σίγουρα η συμφωνία δεν λύνει τα προβλήματα του Κοσσυφοπεδίου, αφού η Σερβία εξακολουθεί να βλέπει τα εδάφη αυτά ως δικά της.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr