Βουλγαρία: Πρώτες Συγκρούσεις Αστυνομίας με διαδηλωτές




Ιούλιος 13, 2013.

 Μπροστά από το κτήριο του Βουλγαρικού Κοινοβουλίου την 28η ημέρα των διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης του σοσιαλιστή Πλάμεν Ορεσχάρσκι, χθες το βράδυ έγιναν αρκετές συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομια, καθώς οι 



διαδηλωτές προσπάθησαν να διασπάσουν το τείχος ασφαλείας που δημιούργησαν οι δυνάμεις της αστυνομίας, σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης (TV7).

 Τα τοπικά δημοσιεύματα, αναφέρουν ότι  είναι  η πρώτη σύγκρουση των αντικυβερνητικών διαδηλωτών με τη βουλγαρική αστυνομία. Μάλιστα, συνελήφθησαν δύο διαδηλωτές οι οποίοι κρατούνται.

Η βουλγαρική αστυνομική Διεύθυνση εκτίμησε ότι οι διαδηλωτές ήταν περί τους 3.000 κατά τη στιγμή της έναρξης της κοινοβουλευτικής συνεδρίασης.

Σημειώνεται ότι  μπροστά από το βουλγαρικό κοινοβούλιο έχουν στηθεί 40 σκηνές από διαδηλωτές που λένε ότι δεν θα εγκαταλείψουν τον αγώνα τους, μέχρι να πέσει η βουλγαρική κυβέρνηση συνασπισμού.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr