Νοτιοανατολική Τουρκία: Κούρδοι πετούν μολότοφ σε αυτοκίνητα Τούρκων


Ιούλιος 29, 2013.

Şırnak - Σιρνάκ.

Σε περιοχή της πόλης Cizre της επαρχίας Σιρνάκ, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Τουρκία, στο τρίγωνο των συνόρων με το Ιράκ και τη Συρία, η αστυνομία κυνηγάει όλη τη νύχτα Κούρδους διαδηλωτές, οι οποίοι προέβησαν σε συλλαλητήριο για  τις συνθήκες κράτησης του ηγέτη των Κούρδων, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, στο νησί Ιμραλί στη θάλασσα του Μαρμαρά.


Σε δύο συνοικίες της πόλης Cizre μία ομάδα Κούρδων με μάσκες προσπάθησε να ελέγξει τα αυτοκίνητα που διέρχονταν, αγνοώντας  τη διαδήλωση. Οι μασκοφόροι διαδηλωτές πέταξαν κατά των αυτοκινήτων  αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς- μολότωφ- καθώς και  πυροτεχνήματα και πέτρες.

Στο σημείο έσπευσε η τουρκική αστυνομία που απάντησε με δακρυγόνα και κανόνια νερού και στη συνέχεια συνέλαβε διαδηλωτές με το πρόσχημα ότι ήταν μέλη της οργάνωσης του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος.

Στις συγκρούσεις τραυματίστηκε δημοσιογράφος με πέτρα στο στήθος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τους παρευρισκόμενους πολίτες. Η κατάσταση του είναι καλή μετά τις πρώτες βοήθειες, σημειώνεται στο τούρκικο δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr