Καταδικάστηκε πρώην πράκτορας της CIA στο Μιλάνο


Ιούλιος 19, 2013.

Μιλάνο-Ιταλία.

Πρώην επικεφαλής του σταθμού της CIA στην Ιταλία, ο οποίος συνελήφθη στον Παναμά, καταδικάστηκε από την ιταλική δικαιοσύνη για την απαγωγή ενός ατόμου.
Ο Robert Seldon Lady καταδικάστηκε ερήμην σε εννέα χρόνια φυλάκιση για τη συμμετοχή του στην απαγωγή ενός Αιγύπτιου κληρικού στο Μιλάνο το 2003.


Ο κληρικός γνωστός ως Αμπού Ομάρ, φέρεται ότι συνελήφθη και εστάλη με αεροπλάνο στην Αίγυπτο, όπου βασανίστηκε από πράκτορες της CIA.

Ο Αμερικανός πράκτορας, Robert Seldon Lady,  καταδικάστηκε με άλλους 22 Αμερικανούς πολίτες για το ρόλο τους στην υπόθεση, αλλά μέχρι στιγμής η ιταλική δικαιοσύνη εξέδωσε μόνο διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο μυστικός πράκτορας συνελήφθη κοντά στα σύνορα του Παναμά με την Κόστα Ρίκα, όπως μετέδωσε το TCH, σύμφωνα με δημοσίευμα της Kohanet.

Η υπόθεση του Μιλάνου, ήταν η πρώτη της  «έκτακτης παράδοσης», όπως αλλιώς ονομάζεται η πρακτική της CIA για τη μεταφορά υπόπτων σε χώρες όπου τα βασανιστήρια επιτρέπονται.

Οι 22 πράκτορες της CIA, συμπεριλαμβανομένου του Seldon Lady καθώς και ενός αμερικανού πιλότου της πολεμικής αεροπορίας είχαν καταδικαστεί ερήμην το 2009 και η τιμωρία τους επαναβεβαιώθηκε το περασμένος έτος, σημειώνει το δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr