Και Βούλγαρος μεταξύ των μελών της οργάνωσης DHKP-C που συνελήφθησαν από την ελληνική ακτοφυλακή


Ιούλιος 31, 2013.

Κωνσταντινούπολη.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Μουαμέρ Γκιουλέρ ανακοίνωσε ότι μεταξύ των συλληφθέντων, χθες, από τις ελληνικές αρχές των μελών της παράνομης οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα- Μέτωπο) υπάρχει ένα άτομο που έχει βουλγαρικό διαβατήριο.


Χθες, η ελληνική ακτοφυλακή συνέλαβαν τέσσερα μέλη στην προσπάθειά τους να μεταφέρουν εκρηκτικά με φουσκωτό σκάφος από ελληνικό νησί στο τουρκικό θέρετρο του Κουσάντασι.

Στο φουσκωτό βρέθηκαν δύο αντιαρματικές ρουκέτες, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, πυρομαχικά και αρκετές εκατοντάδες κιλά εκρηκτικών υλών.

Μετά τη σύλληψη των ατόμων αυτών αξιολογώντας της πληροφορίες η ελληνική αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε τρεις ελληνικές πόλεις. Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ μέλη της ομάδας DHKP-C.

Οι αρχές στην Ελλάδα δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει το όνομα του Βούλγαρου πολίτη, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι το άτομο αυτό συνελήφθη κατά τις εφόδους της αστυνομίας σε σπίτι στη Χίο, αναφέρει το δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr