Dnevnik: Ο Βενιζέλος λέει νέος γύρος συνομιλιών τον Σεπτέμβριο


Ιούλιος 30, 2013.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε έναν νέο γύρο συνομιλιών για τη διαφωνία του ονόματος από τον Σεπτέμβριο. Η Αθήνα θα πρέπει να θεωρεί ως εταίρο τα Σκόπια που βρίσκονται προ των θυρών της Ευρω-Ατλαντικής ενσωμάτωσης, τόνισε ο Βενιζέλος.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σε ομιλία του στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, είπε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί με το μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, όπου θα συζητήσουν την τελευταία πρόταση του για την επίλυση της διαφοράς.

Επιπλέον, ο Βενιζέλος τόνισε ότι το ζήτημα της ονομασίας δεν είναι το μόνο εμπόδιο για την ένταξη του νοτιοσλαβικού κράτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, αλλά ότι υπάρχουν άλλα κριτήρια, όσον αφορά την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα  τα υποστηρίζει.

Ο Έλληνας υπουργός τόνισε ακόμη την ανάγκη σεβασμού από τα Σκόπια του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών καθώς και των σχέσεων καλής γειτονίας.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr