Αλβανία: Ανησυχία Ομόνοιας για την ελληνική μειονότητα


Αύγουστος 1, 2013.

Τίρανα.

Η οργάνωση της Ομόνοιας έχει αμφιβολίες κατά πόσον η νέα κυβέρνηση θα προστατεύσει την ελληνική μειονότητα, διότι στη σύνθεσή της, που ανακοινώθηκε, δεν έχει κανέναν υπουργό από τις μειονότητες.


Μετά τη δημοσίευση των ονομάτων των υπουργών,  η Ομόνοια, το Κόμμα της Ένωσης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θεωρεί ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να προστατεύονται.

«Η ανακοίνωση σήμερα από τον εν δυνάμει πρωθυπουργό Έντι Ράμα της σύνθεσης του νέου υπουργικού συμβουλίου, όπως θα παρουσιασθεί  για έγκριση τον Σεπτέμβριο, δημιούργησε έκπληξη και ενισχύει τις δικαιολογημένες ανησυχίες της ελληνικής ομογένειας.

Η μη παρουσία στη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου, μέλους της ελληνικής ομογένειας, αν και αποτελεί συνήθη πρακτική μετά τη μετάβαση προς τη δημοκρατία από το 1991 όπως προτάθηκε από το ΚΕΑΔ-PBDNJ, είναι ένας μη θετικός οιωνός»
Το ΚΕΑΔ εκφράζει την ανησυχία του για την πολιτική που θα ακολουθήσουν τα νέα μέλη της αλβανικής κυβέρνησης και κατά πόσο θα εργαστούν για την περαιτέρω προώθηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

«Υπήρχε μία συμφωνία για τη συμμόρφωση στα πρότυπα της ΕΕ και τις διαδικασίες που προβλέπονται βάσει  μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης  όπως είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση. Οι εξελίξεις που δρομολογούνται εγείρουν σοβαρά ερωτήματα και ρίχνουν μια σκιά δυσπιστίας», αναφέρεται από την Ομόνοια, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr