Ρώσοι ύποπτοι τρομοκρατίας συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο του Καΐρου


Αύγουστος 14, 2013.

Οι εργαζόμενοι του ρωσικού προξενείου στην Αίγυπτο επαλήθευσαν τις πληροφορίες για την κράτηση με την υποψία της τρομοκρατίας δύο Ρώσων στο αεροδρόμιο του Καΐρου. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι ταξιδιώτες είχαν στις βαλίτσες 


τους, λεπτομερείς χάρτες διάφορων αιγυπτιακών περιοχών καθώς και οδηγίες για την κατασκευή βομβών.

Πολλά πρακτορεία ειδήσεων- σημειώνει το ρωσικό ‘Βέστι’- ανέφεραν ότι οι τελωνειακοί υπάλληλοι στο αεροδρόμιο Καΐρου έχουν υπό κράτηση δύο φοιτητές που ήρθαν από την Τουρκία στην Αίγυπτο, για να μελετήσουν αραβικά. Και οι δύο είχαν ρωσικά διαβατήρια.

«Δεν υπάρχει λόγος να μην πιστέψουμε ότι προέρχονται από τη Δημοκρατία της Τσετσενίας», είπαν από το ρωσικό προξενείο στο Κάιρο.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι κατασχέθηκε ένας υπολογιστής tablet και ένα φυλλάδιο με σχέδια και λεπτομερείς χάρτες διάφορων τόπων, φωτογραφίες και βίντεο από τρομοκρατικές επιθέσεις καθώς και οδηγίες για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ‘Masravi’ οι δύο ταξιδευτές ήρθαν στην Αίγυπτο για να μελετήσουν αραβικά στο παλαιότερο και μεγαλύτερο ισλαμικό ίδρυμα, το πανεπιστήμιο ‘Αλ Αζάρ’.

Οι αιγυπτιακές αρχές δεν έχουν προβεί σε ανακοινώσεις και η όλη υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr