Σκόπια: Αξιωματούχοι από τη Νέα Δημοκρατία- δυσαρεστημένοι για συνάντηση Βενιζέλου- Πόποσκι


Αύγουστος 12, 2013.

Ανώτεροι αξιωματούχοι από το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, για τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον υπουργό Εξωτερικών του νοτιοσλαβικού κράτους, Νίκολα Πόποσκι.

«Η πρόσφατη συνάντηση Βενιζέλου με τον ομόλογό του των Σκοπίων, Πόποσκι, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της 


γειτονικής χώρας θεωρείται ως αρνητική στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας γιατί ο Βενιζέλος διαπέρασε τη σκληρή γραμμή του Αντώνη Σαμαρά και προχώρησε σε ένα άλλο μήκος κύματος»  αναφέρουν οι σχολιαστές.

Πηγές από το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζονται ότι τα ανώτερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι ικανοποιημένα από τις πρωτοβουλίες που πήρε πρόσφατα ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός Εξωτερικών, ούτε από τη ‘διπλωματική ατζέντα’ του.

Ο Πόποσκι και ο Βενιζέλος συναντήθηκαν στις 22 Ιουλίου στο Συμβούλιο της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, συζήτησαν τις προοπτικές για την πρόοδο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης υπό την τρέχουσα  προεδρία της ΕΕ, από τη Λιθουανία, καθώς και την επόμενη από την Ελλάδα. 

Τονίστηκε η εντατικοποίηση του διαλόγου στη διαφορά του ονόματος, επισημάνθηκαν οι διαφορετικές αντιλήψεις για το πολιτικό ζήτημα καθώς και οι προτεραιότητες των δύο χωρών, επίσης και οι επιπτώσεις του χρέους και της οικονομικής κρίσης σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο, σημειώνει το δημοσίευμα των Σκοπίων.


--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr