Υπουργοί Τουρκίας και Ελλάδας συζήτησαν για αντιτρομοκρατική συνεργασία


Αύγουστος 6, 2013.

Άγκυρα.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ, τη Δευτέρα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.


Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών ο υπουργός Μουαμέρ Γκιουλέρ δήλωσε ότι συνομίλησε με τον  Έλληνα ομόλογό του για συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Πρόσφατα η ελληνική ακτοφυλακή στα ανοικτά της νήσου Χίος, συνέλαβε τέσσερα άτομα σε βάρκα που κατευθύνονταν στην Τουρκία. Η Ελλάδα είχε ανακοινώσει ότι κρατούμενοι ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C και μετέφεραν εκρηκτικά.

Ο Guler υπογράμμισε τη σημασία της δράσης κατά της οργάνωσης DHKP-C για την ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, καθώς και τη σύλληψη των μελών της.

Ο Έλληνας υπουργός Ν. Δένδιας είπε ότι θα κάνει τα πάντα για την ειρήνη και την ασφάλεια του τουρκικού λαού, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr