Εμπορικός πόλεμος μεταξύ Σκοπίων και Βελιγραδίου


Αύγουστος 17, 2013.

Οι σερβικές αρχές αναμένουν να ματαιωθεί η απόφαση της κυβέρνησης των Σκοπίων για τον περιορισμό της εισαγωγής σιταριού από τη Σερβία.


Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Rasim Ljaiç, δήλωσε σήμερα ότι το Βελιγράδι αναμένει από τα Σκόπια μια νέα απόφαση και δεν υπάρχει καμία ανάγκη να εφαρμοστούν αμοιβαία μέτρα στα εμπορεύματα που εξάγονται προς τα Σκόπια.

Η CEFTA προέτρεψε τα Σκόπια να αποσύρουν τη διάταξη που παραβιάζει το ελεύθερο εμπόριο και ελπίζω να συμβεί αυτό σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε Λιάϊτς.

Τόνισε ότι  οι εμπορικές σχέσεις με τα Σκόπια ανέρχονται σε 600 εκατ. ευρώ ετησίως και ότι δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η λειτουργία της συνεργασίας στο εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών.

Ο εκπρόσωπος του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, Αλεξαντάρ Γκιοργκίεφ δήλωσες ότι η διάταξη θα αποσυρθεί ότι δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες της αγοράς, αλλά δεν προσδιόρισε το χρόνο.

Οι παραγωγοί σίτου και αλευριού έχουν δηλώσει ότι η άρση του μέτρου αυτού  θα δεν προστατεύσει τα τοπικά προϊόντα, αφού ακόμη δεν έχει πωληθεί  πάνω από το 40 τοις εκατό της παραγωγής, σημειώνει ο ‘Σέκουλι’.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr