Χάρτης επιθέσεων για Συρία


Αύγουστος 27, 2013.

Η βρετανική εφημερίδα ‘Daily Mail’ δημοσίευσε ένα σκίτσο των υποτιθέμενων πιθανών πυραυλικών επιθέσεων κατά της Συρίας.
Το γράφημα αυτό επανασχεδιάστηκε από τη σουηδική ‘Aftonbladet’. Πολιτικώς ορθότεροι οι Σουηδοί έχουν αφαιρέσει τον υπότιτλο « Το φάσμα της δύναμης πυρός


 κατά του βάναυσου συριακού καθεστώτος», σημειώνει η πηγή.

Η παράσταση έχει ένα βρετανικό υποβρύχιο ‘Trafalgar’, αλλά κανένα αμερικανικό Toledo, τα οποία, επίσης, φέρονται ότι θα λάβουν μέρος στην επιχείρηση.
Είναι πολύ πιθανόν οι ΗΠΑ να κάνουν το πρώτο πλήγμα, στις αεροπορικές βάσεις στη Συρία. Αυτό γράφτηκε στις 14 Ιουνίου στο περιοδικό Foreign Policy, το οποίο επισυνάπτει σχέδια κατά 23 αεροπορικών βάσεων της Συρίας, οι οποίες αποτελούν στόχο των Αμερικανών.

Το «Foreign Policy» επεσήμανε ότι παρά  τον σχετικά ξεπερασμένο και υποβαθμισμένο στόλο αεροσκαφών και ελικοπτέρων, η Συρία εξακολουθεί να παρουσιάζει ένα σημαντικό δυναμικό.

Κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2013, τα συριακά αεροπλάνα πραγματοποίησαν κατά μήνα 115 με 141 πτήσεις.

Σε περίπτωση απόφασης για τη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από ολόκληρη την επικράτεια, η Συριακή Πολεμική Αεροπορία θα καταστραφεί κατά προτεραιότητα.

Θα αποτελέσει μια δαπανηρή και δύσκολη επιχείρηση, παραπλήσια με την «Odyssey Dawn» της Λιβύης, αλλά με πολύ μεγαλύτερη κλίμακα.

Το περιοδικό «Foreign Policy» σε αντίθεση με την «Daily Mail» αναφέρεται στις βάσεις στην Ιορδανία,όπου βρίσκονται μοίρες F-15 και F-16.

Εν τω μεταξύ, η Συριακή Αντιπολίτευση, ισχυρίζεται ότι τα αεροσκάφη των ΗΠΑ που σταθμεύουν στη βάση Ίντσιρλικ στην Τουρκία, μπορούν να πετάξουν μέχρι τη Δαμασκό και να γυρίσουν, προβαίνοντας σε έλεγχο της κατάστασης, γράφει η πηγή.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr