Αμάν: Συνάντηση γενικών επιτελείων δυτικών και μουσουλμανικών χωρών στις 26 Αυγούστου για Συρία


Αύγουστος 25, 2013.

Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων πολλών δυτικών και μουσουλμανικών χωρών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας, θα συνέλθουν στις 26 Αυγούστου στο Αμάν της Ιορδανίας, για να συζητήσουν τη σύγκρουση στη Συρία, 

σύμφωνα με εκπρόσωπο του βρετανικού υπουργείου Άμυνας σε δήλωση του στο Ρόιτερς.

Η συνάντηση είχε προγραμματισθεί από πολύ καιρό πριν και δεν συνδέεται με τα δημοσιεύματα για την επίθεση με χημικές ουσίες στην πρωτεύουσα  Δαμασκό.

Η συνάντηση είναι η τρίτη που διοργανώνεται από ανώτερους στρατιωτικούς φέτος για να συζητηθεί η κατάσταση στη Συρία, ώστε να γίνει καλύτερη διαχείριση  στους κινδύνους στην περιοχή από τις γειτονικές χώρες, όπως είπε ο Βρετανός εκπρόσωπος.

Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Μάρτιν Ντέμπσεϊ.

Προβλέπεται να συμμετάσχουν ανώτεροι στρατιωτικοί από τη Γαλλία, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία, τη Ρωσία, την Ιταλία, τον Καναδά και το Κατάρ.

«Στη συνάντηση αυτή δίνεται μια αδελφική και φιλική  ευκαιρία στις χώρες, για την αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται για την ασφάλεια στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων της συριακής κρίσης και πως η στρατιωτική συνεργασία θα μπορούσε να διασφαλίσει την ασφάλεια της Ιορδανίας», πρόσθεσε αξιωματούχος της Ιορδανίας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr