«Η διαμάχη για το όνομα δεν είναι σημαντικό θέμα για τις ΗΠΑ»


Αύγουστος 24, 2013.

«Η διαφορά του ονόματος δεν είναι σημαντικό θέμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», δήλωσε ο αναλυτής Βαλκανικών Υποθέσεων, Daniel Serwer.


« Νομίζω ότι το θέμα του ονόματος δεν είναι τόσο σημαντικό ζήτημα για τους Αμερικανούς. Οι Αμερικανοί με απόφασή τους, αναγνώρισαν τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα και θεωρούν ότι αυτό το πρόβλημα είναι «θέμα μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας». 
Έχουμε Αμερικανούς μεσολαβητές πάνω από είκοσι χρόνια και αυτό είναι επίσης ένα είδος δέσμευσης. Οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να διατηρήσουν αυτό το επίπεδο της δέσμευσης, αλλά η ιδέα ότι το θέμα αυτό βρίσκεται υψηλά στην ημερήσια διάταξη, της λίστας προτεραιοτήτων, στην Ουάσιγκτον, δεν είναι ακριβής», είπε ο Σέρβερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μόνο σημαντικό θέμα για τα Σκόπια  είναι να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, αλλά και μελλοντικά να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτός είναι ο κύριος λόγος για οποίο ζητείται η λύση του ζητήματος της ονομασίας», πρόσθεσε ο αναλυτής, σημειώνει το  αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr