Το Βέλγιο χαιρετίζει την απόφαση του Βρετανικού Κοινοβουλίου για Συρία


Αύγουστος 30, 2013.

Βρυξέλλες.

Η διπλωματική υπηρεσία της ΕΕ, δήλωσε σήμερα, ότι έλαβε υπόψιν της την άρνηση του Βρετανικού Κοινοβουλίου για  συμμετοχή του στρατού της χώρας σε άμεση στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.


Ο εκπρόσωπος της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Catherine Ashton,  δήλωσε ότι η υπηρεσία έχει επίγνωση της συζήτησης στο Βρετανικό Κοινοβούλιο και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά τόνισε ότι απέχει από οποιοδήποτε σχόλιο.

Από την πλευρά του το Βέλγιο εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θέση του Λονδίνου.

«Η θέση του Βρετανικού Κοινοβουλίου, συμφωνεί με εκείνη της βελγικής κυβέρνησης, η οποία θέλει αποδείξεις, πριν από κάθε επέμβαση στη Συρία», δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών.

«Βρισκόμαστε σε αναμονή για τη θέση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Δεν χρειάζεται βιασύνη, αν και είναι ανάγκη να τιμωρήσουμε εκείνους που έχουν χρησιμοποιήσει τα χημικά όπλα.
Θα πρέπει να ακολουθήσουμε τη διεθνή τακτική, δήλωσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης  διπλωματών της ΕΕ στη Λιθουανία, η οποία έχει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας, αναγνώρισε ότι δεν 
υπάρχει ενιαία θέση των ευρωπαϊκών χωρών για το θέμα της Συρίας, αλλά τόνισε ότι οι χώρες επιδιώκουν  στην ύπαρξη ενεργών διαβουλεύσεων, σύμφωνα με το βουλγαρικό Φόκους που επικαλείται το AFP.


--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr