Οι Τούρκοι πιστεύουν ότι ο κίνδυνος πραξικοπήματος δεν έχει εκλείψει


Αύγουστος 31, 2013.

Άγκυρα.

 Μια πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε από την «MetroPOLL Strategic and Social Research Center» αποκαλύπτει ότι η τουρκική κοινή γνώμη εξακολουθεί να ανησυχεί για ένα πραξικόπημα, στο πλαίσιο της υπόθεσης Εργκένεκον στην Τουρκία, κατά την οποία το δικαστήριο εξέδωσε αποφάσεις με ποινές σε υπόπτους, ως επί το πλείστον στρατιωτικούς εν αποστρατεία, με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να στήσουν ένα πραξικόπημα.

Στην έρευνα που διενεργήθηκε σε όλη την τουρκική επικράτεια, σχεδόν το 40 τοις εκατό των πολιτών, δήλωσε ότι ο κίνδυνος ένα άλλου στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία -παρά την απόφαση του δικαστηρίου- εξακολουθεί να υπάρχει στη χώρα, η οποία έχει υποστεί τέσσερα πραξικοπήματα από το 1960.

Μόνο το 35 τοις εκατό των πολιτών θεώρησε ότι η απειλή έχει εκλείψει μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ οι υπόλοιποι  25 τοις εκατό δεν ανταποκρίθηκαν ή δήλωσαν ότι δεν έχουν ακόμη διαμορφώσει άποψη.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 14 έως τις 20 Αυγούστου τηλεφωνικά σε 1215 ενήλικες που κατοικούν σε πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά, αναφέρει το δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr