Η Τουρκία δεν συμφωνεί για περιορισμένη επίθεση στη Συρία


Ζητά γενικευμένη επίθεση για την αλλαγή του καθεστώτος

Αύγουστος 30, 2013.

Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι οι περιορισμένες επιθέσεις κατά της Συρίας, που προανήγγειλαν οι ΗΠΑ, δεν θα είναι επαρκείς για την αλλαγή του καθεστώτος στη χώρα και η τουρκική ηγεσία επιμένει σε μια  γενική στρατιωτική επίθεση με στόχο την ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης.

«Σύμφωνα με εμάς μια περιορισμένη επίθεση δεν αρκεί», είπε ο Ερντογάν.

«Πρέπει να αναληφθούν μέτρα παρόμοια με εκείνα  που εφαρμόστηκαν στο Κοσσυφοπέδιο. Επιθέσεις μίας ή δύο ημερών δεν αρκούν. Ο στόχος είναι η αλλαγή του καθεστώτος».

Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση και ο στρατός συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα επιλογών για την ανάληψη δράσης στη Συρία, αλλά απέκλεισε την αποστολή χερσαίων δυνάμεων ή τη διεξαγωγή μιας διαρκούς εκστρατείας.

Ο Ερντογάν, η χώρα του οποίου έχει μεγάλης έκτασης σύνορα με τη Συρία, ήταν κάποτε σύμμαχος του Σύρου προέδρου, Μπασάρ Άσαντ, αλλά τώρα είναι ένας από τους πιο έντονους επικριτές του.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr