Ρωσία: Σήμερα ή αύριο η επίθεση των Αμερικανών στη Συρία


Πρωτεύοντα ρόλο στην επίθεση στη Συρία έχουν οι εκτοξεύσεις ρουκετών από τα αμερικανικά υποβρύχια

Αύγουστος 31, 2013.

Μόσχα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Ρωσικής Δούμας, Αλεξέι Πουσκόφ, ισχυρίστηκε ότι στο τέλος αυτής της εβδομάδας οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διεξάγουν στρατιωτική επιχείρηση κατά της Συρίας, όπως αναφέρει το τουρκικό κανάλι CNNTÜRK.


Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Ιντερφαξ’ ο Αλεξέι Πουσκόφ επεσήμανε ότι παρά την αποχώρηση της Βρετανίας και τους άλλους συμμάχους, οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να προβούν σε στρατιωτική επίθεση εναντίον της Συρίας μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο Ρώσος πολιτικός τόνισε ότι οι επανειλημμένες δηλώσεις της Ουάσιγκτον για ανάληψη στρατιωτική επέμβασης στη Συρία- παρά την απουσία απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, εκτιμά ότι η στην επιχείρηση μπορούν να συμμετέχουν η Γαλλία, Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και κάποια άλλα κράτη του Αραβικού Συνδέσμου.

Επιπλέον, ο Αλεξέι Πουσκόφ, τόνισε ότι  η άρνηση του Βρετανικού Κοινοβουλίου να υποστηρίξει τη συμμετοχή της χώρας στην επιχείρηση, ήταν ένα σοβαρό πλήγμα για τους υποστηρικτές του αντι-συριακού συνασπισμού, όπως επισημαίνει το βουλγαρικό Φόκους επικαλούμενο το CNNTÜRK.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr