Νομπελίστας Υεμένης: «Απειλείται η Αραβική Άνοιξη από την Αίγυπτο»


Κάιρο.

Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης, δημοσιογράφος και πολικός της Υεμένης, Tawakkol Karman,  δήλωσε ότι οι υποστηρικτές του έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρις είναι «οι πραγματικοί ήρωες της Αραβικής Άνοιξης».


Σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα “Berliner Zeitung”, η Καρμάν είπε ότι οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των Ισλαμιστών στην Αίγυπτο, επηρεάζουν ολόκληρη τη περιοχή.

«Ο Στρατός πραξικοπηματικά απειλεί  την τιμή των επαναστατών στο αραβικό κόσμο. Αυτό δεν είναι ένα πραξικόπημα κατά του Μόρσι ή κατά της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας». Είναι ένα πραξικόπημα κατά της ιδέας της ‘Αραβικής Άνοιξης’.

Είναι μια αντ-επανάσταση. Η στρατιωτική ηγεσία  είχε από καιρό προγραμματίσει τη δράση  αυτή», δήλωσε η νομπελίστας.

Σύμφωνα με την Καρμάν, οι επαναστάσεις στην Τυνησία και την Υεμένη είναι σημαντικές αλλά αυτό που συνέβη στην Αίγυπτο αποτέλεσε ένα πρότυπο.

«Αν αποτύχει  η νέα κατάσταση στην Αίγυπτο, οι άλλες χώρες θα έχουν μια ευκαιρία, αν εδραιωθεί, η κατάσταση θα γίνει πολύ κακή», είπε η Καρμάν.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr