Έκκληση Γερμανίας για την προστασία των Χριστιανών στην Αίγυπτο


Αύγουστος 18, 2013.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε έκανε έκκληση για την προστασία των χριστιανών στην Αίγυπτο.


« Η χριστιανική μειονότητα στην Αίγυπτο πρέπει να προστατευτεί. Δεν υποστηρίζουμε καμία πολιτική δύναμη. Είμαστε με το πλευρό των ανθρώπων που αναζητούν την ελευθερία και τις δημοκρατικές αξίες και θέλουν μια ανοιχτή κοινωνία», είπε ο Βεστερβέλε.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε, επίσης, ότι η Γερμανία δεν σχεδιάζει να παραδώσει όπλα στην Αίγυπτο.

Στις αιγυπτιακές ταραχές σε διάφορες επαρχίες έχουν καταστραφεί 22 χριστιανικές εκκλησίες, επτά Καθολικές  και οι Ισλαμιστές κατηγορούν τους Κόπτες Χριστιανούς ότι υποστηρίζουν το στρατό που ανέτρεψε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

Η αιγυπτιακή στρατιωτική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αρχίσει τη διενέργεια έρευνα  και θα εξετάσει τα 84 άτομα που συνελήφθησαν  με την κατηγορία της δολοφονίας και της πυρπόλησης εκκλησιών.

Ο Βεστερβέλε, υπέβαλε χθες, μια πρωτοβουλία για τη διοργάνωση υπουργικής συνόδου στην ΕΕ με θέμα την Αίγυπτο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα βοηθήσει στην επίτευξη μια ενιαίας προσέγγισης για την κατάσταση στη χώρα, σημειώνουν τα διεθνή πρακτορεία.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr